Aktualności
15 10.2020
Jak i gdzie przechowywać przetwory?
Jeśli robisz przetwory z sezonowych owoców i warzyw, najpewniej dotyka Cię powszechny problem, jakim jest brak miejsca na kolejne słoiki. Aby móc korzystać z przygotowanych w lecie smakołyków przez okrągły rok, trzeba koniecznie przechowywać je w dobrych warunkach. Dobrych, to znaczy jakich?
Przetwory powinno się trzymać w dość chłodnym, suchym i przewiewnym miejscu, tak, aby nie padało na nie bezpośrednie światło i żeby nie stały zbyt blisko źródła ciepła. Jeśli nie masz do dyspozycji własnej spiżarni, wentylowanej piwnicy albo ogromnej kuchni z wieloma wolnymi półkami, doskonałym rozwiązaniem będzie skorzystanie z magazynów Róża Rent.
Co prawda w boksach nie wolno trzymać żywności o krótkim terminie spożycia, ale jak wiadomo, przetwory to zupełnie inna historia. Fakt, że będą przechowywane poza domem, nie stanowi większego problemu – w końcu po słoiki nie sięga się codziennie, a już na pewno nie po wszystkie naraz. Od czasu do czasu można odebrać z boksu kolejną partię, podjeżdżając na halę o dowolnej porze dnia czy nocy. Opcja numer dwa to przewiezienie do Róża Rent innych rzadko używanych rzeczy, a tym samym wygospodarowanie wolnego miejsca na przetwory we własnym mieszkaniu. Zdecyduj sam – nam pozostaje życzyć Ci smacznego!